Works in progress

Var & Bouches du Rhône

Creation of custom-made furnitur

Contemporary house – custom-made furniture

Design & site supervision
Barjols (Var)

Completely redo and give character to the entrance of the house by creating custom-made furniture. The use of a nice black and white panoramic wallpaper avoids the “box” effect and gives perspective to the room.
Creation of a large graphic bookcase, a railing,… at the bottom of the stairs.
Relook the kitchen at a lower cost to give it a “facelift”.
Choice of wall paintings.
The work is in progress.

 

 

 

Contemporary house – custom-made furniture

Design & site supervision
Barjols (Var)

Completely redo and give character to the entrance of the house by creating custom-made furniture. The use of a nice black and white panoramic wallpaper avoids the “box” effect and gives perspective to the room.
Creation of a large graphic bookcase, a railing,… at the bottom of the stairs.
Relook the kitchen at a lower cost to give it a “facelift”.
Choice of wall paintings.
The work is in progress.

Completely redo and give character to the entrance of the house by creating custom-made furniture. The use of a nice black and white panoramic wallpaper avoids the "box" effect and gives perspective to the room.
Creation of a large graphic bookcase, a railing,... at the bottom of the stairs.
Relook the kitchen at a lower cost to give it a "facelift".
Choice of wall paintings.
The work is in progress.

Bastide XVIIIème – Hôtel

Design
Aix-en-Provence (Bouches du Rhône)

Surface to be treated: 860 m².
Total renovation of a XVII / XVIIIth century bastide and its outbuildings in Aix-en-Provence .
The aim is to create a hotel, a restaurant, a lounge, a shop, … staff accommodation.
Most of the furniture is designed and made to measure.
The fittings, the materials chosen and the decoration of all these spaces are very carefully worked on so that the atmosphere is soothing, welcoming and inspiring.
Almost having the feeling of being at home.
All this in an idyllic setting!

Panier avec cuillers en bois, devant un carrelage bleu à pois blancs
Complete renovation of a contemporary house

Complete renovation of a contemporary house

Design
Villecroze (Var)

Complete renovation of a contemporary house / all the walls were knocked down and the spaces rethought:
– find a way to separate the entrance from the living room while letting in natural light
– moving and redoing the kitchen; a glass roof as a partition to delimit the corridor
– custom-made furniture in the office / guest room to gain storage space without losing space and in the master bedroom
– bathroom and toilet revised in a more contemporary spirit
– etc.
The work is in progress.

Complete renovation of a contemporary house

Design
Villecroze (Var)

Complete renovation of a contemporary house / all the walls were knocked down and the spaces rethought:
– find a way to separate the entrance from the living room while letting in natural light
– moving and redoing the kitchen; a glass roof as a partition to delimit the corridor
– custom-made furniture in the office / guest room to gain storage space without losing space and in the master bedroom
– bathroom and toilet revised in a more contemporary spirit
– etc.
The work is in progress.

Complete renovation of a contemporary house

Fitting out the attic space

Design
Saint-Tropez (Var)

Fitting out the attic so that my clients can welcome all their grandchildren in a space dedicated to them.
Creation of a bedroom, a playroom, numerous storage spaces, drawing tables, an evolving bathroom…

Fitting out the attic space
Panier avec cuillers en bois, devant un carrelage bleu à pois blancs

Old stone shed

Design & site supervision
Régusse (Var)

Transformation of an old stone shed (+ a cellar) into a residence (secondary for my clients) where a mezzanine, a kitchen (custom-designed), a bathroom, a real living room and two sleeping areas will have to be created.
The idea is to preserve all the character of this pretty place, exposed stones on a section of wall… and to use raw and natural materials.

Old stone shed

Design & site supervision
Régusse (Var)

Transformation of an old stone shed (+ a cellar) into a residence (secondary for my clients) where a mezzanine, a kitchen (custom-designed), a bathroom, a real living room and two sleeping areas will have to be created.
The idea is to preserve all the character of this pretty place, exposed stones on a section of wall… and to use raw and natural materials.

Panier avec cuillers en bois, devant un carrelage bleu à pois blancs